Television man

En av mina bästa tevevänner, Eurosport, försvinner inom kort ur ComHems grundutbud. Det är med vemod jag tar farväl. Vi har haft många fina år ihop, Eurosport och jag. Jag minns inte riktigt när vi träffades för första gången, och det var väl inte direkt kärlek vid första ögonkastet, men det har blivit åtskilliga dagar, kvällar och sena nätter tillsammans sedan dess. Och nu finito. No más. Gone.

Häromdagen krånglade kabeln som vanligt och istället för att se Osakasammandraget på SVT24 var jag tvungen att följa Eurosports sändningar från VM. Jag har kastat dynga på SVT:s Anders-Gäsp-Gärderud tidigare, men Eurosport har en långt mycket sämre "expertkommentator" i form av forna storlöperskan Malin Ewerlöf. Fröken Ewerlöfs robotiska röst rabblar upp floskel efter floskel när hon inte repeterar de fraser som de betydligt mer kunniga och analytiska kommentatorskollegorna Olsson och Borgström rapat upp för länge sedan.

Att sedan expertkommentatorer inte enbart behöver vara utav ondo motbevisas av duktiga Maria Strandlund, tenniskommentator också på Eurosport. Jag har följt hennes insiktsfulla, behagliga röst så sent som under veckans sändningar från US Open. Skönt också att kvinnor fått en mer prominent roll på kommentatorsläktaren, istället för att bara få fungera som tröstande barm för Susanna Kallur att gråta ut hos. Även om den rollen fortfarande finns kvar på SVT...

Nej tacka vet jag Erica Johansson.Mer plats åt henne! Även om GP:s Johan Rylander sågade henne jäms med fotknölarna i en krönika häromdagen. Obegripligt!

Så hej då, Eurosport, jag kommer gråta för dig, för alla våra minnen, för en epok som går i graven. Men jag kommer knappast gråta för Malin Ewerlöf.

This time it's personal

Ingen mer Osakarapport på ett tag; här kommer däremot en ny fylla-ut-bloggen-uppgift, denna gång från Tomas.

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

Jajamän, efter detta kommer bloggens läsare att känna mig mer ingående än någonsin tidigare- let's go!


Vilket år är du född?

image127


Hur definierar du din sexuella läggning?

image128

Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?

image129

Och din sämsta?

image139

Vad söker du hos en partner?

image131

Vem var din första hemliga barndomsförälskelse? (förnamnet)

image132

Vilket yrke är det sexigaste du vet?

image141

Vilken kändis är hetast enligt dig?

image135

Vad gör dig avtänd?

image140

Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (förnamnet)?

image136

Vilken kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?

image137

Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?

image138

Sports and Wine

Ursäkta, men jag kan verkligen inte engagera mig i någonting annat än friidrotts-vm just nu. Jag äter sushi, häller i mig kaffe och sitter sedan uppe hela natten och vakar bara för att Susanna Kallur ska springa häck. Eller ja, egentligen är de svenska "friidrottsstjärnorna" lite för hemvävda för mig. Jag saknar personligheter som ryska kulstötarbutchen Svetlana Krivelyova. Eller arga mångkamperskan Eunice Barber och hennes makalösa hår. Den enda svensken med någorlunda starquality är ju Carolina Klüft, och hon är ju mest Knutby-läskig. Det är till och med så att man borde damma av gamla Ludmila igen, allt går väl att förlåta? Bara inget mer Olsson-Kallur-Bergqvist.

image125

Oh, Eunice...

Ja, jag vet att jag bloggat om detta tidigare, men i augusti varje år upptar det här min hjärna fullständigt. Jag skulle kunna skriva än mer om hur trött jag är på Anders-fucking-Gärderud, om hur rivig Erica Johansson är. Men ja, ni skulle väl alla stoppa mig för att ni har hört den här förut. Fler gånger om.

Dagens Joan Hickson

image124
 
Miss Marple (Joan Hickson): It's very dangerous to believe people - I haven't for years!

Sleeping Murder, 1987

Jag är ledsen att behöva tjata, men min Miss Marple-vurm bara håller i sig. Sedan jag köpte BBC:s utomordentliga dvd-box med samtliga Marple-filmer som spelades in mellan 1984 och 1992 har jag plöjt Marple, andats Marple, tänkt Marple. Jag såg ju alla filmer när det begav sig på 80-talet, men det är inte bara av nostalgiska själ jag njuter av dem idag: bättre Marple har inte skådats. Det ska sägas: själva filmerna är inga mästerverk, de är egentligen löjligt långsamma, bokstavstrogna och de genomsyras av en egendomlig brist på spänning för att vara krimialhistorier. Men det är ju precis så de ska vara. Joan Hickson är disträ, sitter och dricker te i prästgården, löser ett och annat mord i förbifarten, och dricker lite mer te. Precis som det ska vara. 

Joanie dearest är den ultimata Miss Marple. Margaret Rutherford var komisk men hopplöst fel, Geraldine McEwan fasansfullt usel och inte ens Angela Lansbury har någonting att sätta emot den formidabla Miss Hickson.

Kanske kan jag härleda min anglofili till Agatha Christies böcker och senare filmatiseringar, som jag vältrade mig i på 80-talet. Det måste ju varit då någongång det tog fart. Kanske är det därför någonting av det bästa jag vet är att ta buss nummer 12 från Brighton till lilla byn Rottingdean, gå in på ett av de puttinuttiga caféerna och beställa in en Sussex Cream Tea med fruktscones och Clotted Cream. Och bli serverad av en jovialisk Joan Hickson-klon-  och låtsas att någonstans bakom de fördragnaspetsgardinerna i huset intill ligger ett oupptäckt lik; ett mordfall som bara väntar på att få lösas.

Dagens glass

Jag har ersatt mina älskade Skånska Pepparkakor med Violglass. Det är höstens diet, och minns var du läste det först. Och det är ungefär såhär utlämnande min blogg kommer vara hädanefter. Get used to it!


image122


Min dagbok, den blev stulen - de skrattar åt mig nu

Idag hade den IT-ansvariga på mitt jobb en lång och grundläggande genomgång av kidsen på min skola och deras internetvanor. Naturligtvis togs gamla beprövade, bespottade ungdomsföreteelser som MSN Messenger och Playahead upp - även mina mest datorfientliga kollegor är väl välbekanta och har nog numera koll på vad ett Internetcommunity är och hur det fungerar. Däremot gicks nu nya begrepp igenom som skapade förvirring i församlingen; vad är en blogg? Vad är Facebook? De flesta av mina kollegor såg ut som frågetecken. Eller ja, minst två av dem har kollat minst en gång i min egen blogg, men de hörde väl till undantagen. Kanske borde lämna ut min webadress som typexempel.

Efter kollegiet fått internets mysterium förklarade för sig berättade någon en skräckhistoria om hur en lärare på annan skola skrivit en rätt utlämnande blogg som sedemera upptäcktes av eleverna. Skandal! Nu har jag aldrig skrivit speciellt pikanta detaljer om mitt sexliv här i bloggen, men samtidigt vill jag inte heller riskera att hamna i en liknande situation. Jag är medveten om att det kan hända. This is risky business. Jag vill inte fundera över bloggandet för mycket, jag vill varken att bloggen ska påverka mitt yrkesliv eller relationer till vänner och bekanta. Och helst av allt vill jag sklippa agera självcensurerare jämt och ständigt. Nu är klockan snart fyra på natten och jag ska sova vidare på detta.

Somehow the vital connection is made

Club Connection i Stockholm ska stänga. Det har tisslats och tasslats om det ett tag, och det är med blandade känslor jag mottar beskedet. Ni som känner mig vet att jag inte alltid talar varmt om stället. Musiken lämnar allt övrigt att önska. Det luktar exkrement i de bortre delarna av lokalen. Jag är en smula bitter över att jag aldrig fått ens tillstymmelsen till ett hångel på något av mina besök där. Men det behövs fler homoställen i Stockholm; även om jag önskat att homoställena, exempelvis Connection, visat lite större mångsidighet.

Men det finns ljusa minnen från Connection också. Jag minns när jag och
Micke var tvungen att springa till Gamla Stans tunnelbana för att undkomma en synnerligen läskig typ. Eller den gången då jag och Tomas (eller, det var nog mest Tomas, vid närmre eftertanke) lyckades para ihop två flator efter en Pipettes-spelning. Hej då, Connection, jag kommer definitivt inte sakna dig, men det var ändå trevligt att träffas...

... och välkommen tillbaka Karen Allen. Egentligen struntar jag i allt vad Indiana Jones och Steven Spielberg heter, men jag är på ett konstigt sätt överlycklig över att Marion Ravenwood återvänder i den nya Indy-rullen. Är det för mycket begärt att någon ger Ms Allen en egen actionrulle nästa gång? Då kanske till och med jag skulle kunna engagera mig.

image121

It might as well rain until September

Sommaren är officiellt slut nu- jag jobbar igen! Jag bryr mig inte om dem som hävdar att soligt väder kan förekomma långt in i augusti; idag hällregnade det i sedvanlig ordning när jag och mitt car pool-gäng i sakta mak körde över Älvsborgsbron och svor över köerna. Precis såsom det ska vara- nu väntar en lång och mörk årstid. Jag försöker frenetiskt tänka ut ljuspunkter- små ljusglimtar av hopp som får mig att överleva åtminstone fram till jul. Om inget tagit kål på mig dessförinnan lär jag klara en till familjejul i år också.

Löften och saker att se fram emot under hösten:

*Poetry Slam på Café Hängmattan med både gamla idoler och nya, oprövade förmågor. Be there, eller missa höstens bästa gratisnöje. Eller, nåja, gratis och gratis- det är ju faktiskt obligatoriskt att äta en eller annan panerad ost medan man njuter av poesin.

*Friidrotts-VM. Jag vet att finalpassen är förlagda medan jag arbetar, men jag ska nog försöka få tag på en tv under lektionerna och köra min undervisning på engelska med sporttema.

*Ny favvoklubb i Göteborg måste införskaffas nu när gs2hs framtid är osäker. Även om DN i somras lite vagt rapporterade att klubben visst var på väg tillbaka. Man förstår hur stor saknaden är när till och med en huvudstadstidnings pappersupplaga intresserar sig för klubbens vara-eller-icke-vara. Jag måste faktiskt dansa en gång i månaden iallafall.

*Min höft/rygg måste bli bra. J'en ai marre d'en avoir marre!

*
Nya band, bra spelningar, nyupptäckta regissörer- gimme names, names, names!

*På den lediga novemberveckan ska jag resa någonstans dit jag aldrig åkt förut. Kanske helst Berlin eller så, men blir det inte det fungerar exempelvis Hagfors också.

*Höstens begivenhet: Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg! Jag låtsas som om jag är finkulturell, minglar i polotröja och dricker alldeles för dyrt rödvin. Och räknar  författarkändisar.

*Att bli lycklig. Well, om inte allt ovanstående hjälper kan man ju försöka att ha det här som helhetsmål

Don't panic, panic, Brewster, just look ahead now!

Vi satt utanför Tantolunden och drack vin och diverse petflaskedrycker igår, och jag hörde faktiskt Bananarama inifrån Prideområdet rätt väl. Det lät mest som de körde diskodunkigt upphottade versioner av de senare åttiotalshitsen, Siobhan dök ju aldrig upp, de hade inte ens vett att spela Cheers Then eller The State I'm in. Lika bra att jag inte var där- kommer inte Siobhan kommer inte jag. Bah! Däremot hörde jag Italy versus Helsinki väldigt väl, och den lät förstås fantastiskt. Hur skulle den kunna göra någonting annat?

Två av tre utekvällar är avverkade, nu är det bara sista Defektbomben kvar innan jag lämnar sommarstockholm för det här året. Det blir en veckas bakfyllekoma innan jag förhoppningsvis har hämtat mig så pass att jag kan jobba. Kom gärna förbi och trösta med ett eller ett par paket Skånska Pepparkakor,.

I don't want to miss a thing

Slick-debaclet glömdes snabbt efter Bögjävlarnas fest på Debaser Slussen. Maken till klubbunderhållning har jag nog inte varit med om sedan Englandsresan- ja, kanske inte innanför Sveriges gränser, någonsin! Trevligt folk, billigt inträde och en preförfest präglad av Song 4 Mutya på repeat gjorde väl sitt till dessutom. Nu har jag också efter en hel del eftertanke beslutat mig för att gå ut samtliga tre nätter som återstår av min Stockholmsvistelse. Når det någotsånär upp till tisdagskvällens toppar så är det definitivt värt det.

Annars har min Stockholmsvistelse mest präglats av hemlöshet. Jag har hälften av mina ägodelar hos Micke, hälften hos Kristoffer, och mestadels har jag varit utelåst från dem båda på grund av att de är väldigt upptagna män och inte gett mig extranycklar. Så jag vandrar runt på Söder, passerar Västerbron ett par gånger per dag, och går längs skivstråket Fridhemsplan- St. Eriksplan-Odengatan. Häckar på Pet Sounds. Jag köper på mig alldeles för mycket plattor, flyr solen genom att gå på bio alldeles allena när alla andra är på stranden, köper glass och Skånska Pepparkakor- min nya drog du jour. Och sedan återvänder mina vänner hem på sena kvällen, och jag får oftast någon soffa att sova på. Jag gillar min nya vagabondtillvaro, tro inte annat. Men bli inte förvånade om jag blivit smått vansinnig vid hemfärden nästa vecka.