Finite = Alright

Ett halvår har gått och jag har blivit av med mitt guldmedlemskap på Qruiser. Min okände välgörare ansåg tydligen inte att jag gjort mig förtjänt av ett förnyande. Bummer! Jag har väl varit alldeles för dålig på att skicka små blommor och hjärtan till my fellow qruisers. Jag har inte valt att visa mitt stjärntecken på min presentationssida. Inte heller har jag uppskattat att jag slipper köa. Jag har helt enkelt varit en usel guldmedlem. Fy skäms, man får hoppas att ingen dum person lägger sina pengar på en otacksam och oförståndig jävel som jag igen.

Istället surfar jag runt på Facebook. Behöver jag egentligen ett nytt community med tanke på alla timmar jag tillbringar på qruisern? Nja. Mycket är sig likt. Här kan man också skicka små presenter till de andra communitymedlemmarna. (Eller som jag gör, strunta i att skicka presenter) Jag har faktiskt inte riktigt förstått vad jag ska göra på facebook överhuvudtaget. Jag surfar mest runt mellan andra medlemmar och kollar in deras vänner. Det är nog den stora fördelen, här kan man se personers bekantskapskretsar på communityn, och bara klicka sig runt från den ena vännen till nästa och hans/hennes polare.  Fascinerande. Nätverkskartor på internet! Jag spinner, kastar mig från den ena kompissidan till den andra. Hittar ibland vänskapskretsar som jag önskar vore mina, folk som ser trevliga ut. Ibland hamnar man hos vännerna som gud glömde.  Annars är folks vänner som folk är mest, men aldrig helt ointressanta för en fluktare som jag.

Home, home again

Nu sitter jag då här och internetar från Majorna. Ja, det fungerar här också, både datorn och ryggen. Jag överlevde flytten- eller snarare var det väl min rygg som överlevde, men bara knappt. Än så länge, skall sägas. Kanske det är dumt att ta ut någonting i förskott, det ser fortfarande ut som ett smärre slagfält här inne, och det återstår o så många lådor att plocka upp. Plus den förhatliga flyttstädningen i Kortedala.

Så här i efterhand ångrar jag att jag inte målade i hela lägenheten. Tapetserararbetet kanske inte riktigt var lämpligt för en novis som jag- det finns synbara skavanker både här och där. Valet av färger var väl kanske inte klockrent heller; köket blev för mörkt och sovrummet ter sig mer grönt än blått i min ögon. Men måla kan jag tänka mig att göra igen! Alla gånger! Vill någon ha hjälp med något som skall renoveras ställer jag upp. Så länge det inte innefattar tapetklister och våder.

You better work!

Imorgon börjar det på riktigt-  min värld har nu varit lugnt semestrig i ett par dagar med enbart lite plockande i någon kartong här och någon papperskasse där, men kommer strax att förändras till ett kaos av tapetklister, spännpapper och frustrerade familjemedlemmar. Blod, svett och tårar med andra ord. Så om du ser mig irra runt i majorna de närmsta dagarna med något glasartat i blicken, var varsam med mig.

Helst av allt skulle jag ju bara vilja tillbringa sommarkvällarna med att dricka vin, prata pop, lata mig och se på på dåliga repriseringar. Så som det alltid har varit. Så som det SKA vara. Men det kommer kanske finnas tid till det livet också så småningom.

image115

Moving stranger, does it really matter?

Anna berättade att hon häromdagen suttit på sitt jobbfika och dragit flyttanekdoter, och alla i sällskapet hade delgett sina värsta flyttminnen. Jag kan bara anta att alla hade broderat ut sina historier vitt och brett. Anna berättade om min senaste flytt för två år sedan, och den hade tydligen blivit utsedd till den absolut värsta historien av alla som berättades. Jag vet inte om jag ska känna mig stolt eller inte; helst av allt  vill jag inte ens tänka mer på den.

Jag och Sissi började flytta ur min nuvarande lägenhet i lördags. En höggravid kvinna och en smått invalidiserad och självömkande man kanske inte det idealiska flyttparet, men vi var ambitiösa, glada och gjorde det bästa vi kunde trots att ingen av oss egentligen kunde bära någonting. Vi plockade in det absolut finaste och mest nödvändiga jag äger in i Sissis bil- mina vinylskivor, min Joan Crawford-samling, mina tintinfiguriner och min barbapapa-tvålpump och begav oss mot Majorna, trodde vi. Tyvärr hamnade vi i Angered.

Vi kom till majorna tillslut, men då gav vi upp och satte oss mitt i flyttkaoset och åt kinamat istället.  Tintin och Haddock är iallafall på plats. Nästa gång Anna och hennes kollegor diskuterar misslyckade flyttar kommer nog Brewsters anno 2007 ligga i topp.

I'd be so proud if you turned Nellie

Jag känner mig som värsta Jimmy Stewart i Rear Window. Jag ligger invalidiserad i min lägenhet medan livet fortsätter att pågå i världen därutanför. Men istället för att, likt Jimmy Stewart, spionera med kikare på mina grannar använder jag Qruiser för att kontrollera omvärlden. Problemet är väl bara att de flesta andra pojkar är ute och badar eller ölar med varandra- inte mycket att spana på just nu på Qruiser, med andra ord.

Men, jag har hittat min första elev på Qruiser. Och eftersom min gaydar inte är helt ur funktion så var det en rätt väntad upptäckt. Jag trodde inte att det skulle ske så snabbt bara... Och han kallar sig själv för heterosexuell i sin presentation. Aw, how cute!

Accidents will happen

På fredagens löprunda hann jag med drygt en kilometers jogging innan det small till i ryggen, jag tog några stapplande steg framåt och jag segnade ner på marken. Smärtan! Smärtan! I ryggslutet stack det till så oerhört, och när jag försökte resa mig upp blev det mångdubbelt värre.

Jag är inte van vid att ha ont. Visst, jag har brytit både handen och nyckelbenet i unga år, men detta var värre än någonting jag känt tidigare. Jag förökte resa mig gång på gpng, men efter fyra, fem lönlösa försök gav jag upp. Kanske det skulle gå över. Allt ont brukar väl göra det? Så jag låg kvar.... och låg kvar, och låg. En hundralapp dök upp från ingenstans, kom blåsande mot mig och lade sig ett par retfulla meter bort. Jag försökte sträcka mig mot den, men kunde inte... riktigt... nå den. Var det jag som inbillade mig, eller låg sedeln där och hånskrattade åt mig?

Till slut kom ett ungt par med barnvagn fram, frågade om hur det var med mig och försökte hjälpa mig upp, utan att lyckas. En ambulans ringdes, jag lades upp på bår, folk omkring stirrade (drama!) och jag kördes in till Mölndals Sjukhus. Jag kände mig extremt fånig eftersom jag inbillade mig att det inte var mågon fara med mig, smärtan skulle ju gå över när som helst. Varje gång jag försökte vrida mig blev jag dock plågsamt medveten om att allt det onda satt kvar i kroppen.

Väl inkörd på akuten fick jag ligga på min brits och vänta i korridoren. I timmar, såklart. Rå realism a la Cityakuten, beblandat med sexig glamour a la Grey's Anatomy, eftersom doktor som sedemera undersökte mig var en het hunk. Jag vet inte om jag skulle känna mig mer bekväm med en jovialisk, medelålders kvinna, än en ung, het karl, men jag vet inte när jag hade en mans händer innanför min t-shirt och mina shorts senast, så jag ska inte klaga. Doktorn konstaterade att jag hade i bästa fall råkat ut förkraftig ryggskott, i värsta fall diskbråck. Han gav mig smärtstillande och droger en masse innan han hjälpte mig på fötter och glatt skickade hem mig med nattspårvagnen. Och jag överlevde hela vägen hem, även om det måste tagit mig en halvtimme att rätt groggy ledas ut ur sjukhuset. Jag kunde iallafall kissa i toaletthandfatet dessförinnan.

Så nu ligger jag hemma, invaliserad och ömklig. Jag äter glass, knaprar smärtstillande och sitter på balkongen och tittar på alla unga, friska, vackra, glada människor som går därutanför. Och här sitter jag, ensam och svettig- Jag behöver en personlig assistent, men alla har typ åkt och badat. Damn you!

Vad som hände med hundralappen? En tjej i femårsåldern plockade glatt upp den och skuttade vidare. Visst, hon förtjänade den säkert bättre än jag, men jag hade kunnat behöva litet plåster på såren just nu.


Don't want to be part of your world

Alla prov är rättade, betygen är satta, kuverten omsorgsfullt igenklistrade. Nu återstår bara brännbollsmatch i Slottsskogen, en snabbt avklarad avslutning, och en veckas "fortbildning", vilket mest innebär att vi ska städa våra skrivbord på lärarrummen och lära oss ordbehandla i Word - högre än så brukar ribban aldrig läggas. Ovch sedan är terminen slut, hallelujah.

Och så, icke att förglömma, den årliga avslutningsfesten. Då ska det supas, ätas, samtalas och knytas djupare band lärarkollegiet emellan. De två tidigare år jag jobbat på min arbetsplats har jag helt bojkottat festen. Jag är så dålig på samkväm. Jag orkar inte. Det har krockat med America's Next Top Model. Men i år hade jag faktiskt funderingar på att gå, av ren nyfikenhet på vad som egentligen skedde under dessa fester- ända till jag fick veta att det har det börjat planeras för en alternativ jobbfest. En utbrytargrupp har startats, som jobbar i det tysta med sin egna fest. För gud förbjude att någon annan skulle få reda på vad som sker i lönndom. Och på något underligt sätt har jag hamnat mitt i denna utbrytargrupp.

Jag tänker tillbaka på gymnasiet, då jag och min umgängeskrets hade en alternativ bal i protest till det uppblåsta och, framför allt, svindyra arrangemanget som min gymnasieskola arrangerade på Karlstads stadshotell. Så här i efterhand kan jag inte riktigt minnas om syftet var att protestera, spara pengar, eller bara vara udda och alternativa. Men kul hade vi, om vi nu var femton, eller mer, eller mindre, på festen.

Funderar varför jag alltid dras till utbrytargrupper. Eller kanske har det alltid varit så att det är de motsträviga som dragits till mig.Och om det där med att alltid visa vänstersida verkligen kommer försvinna med åldern eller om det är något som kommer hänga i till döddagar.

Hello Goodbye

Två farväl och ett välkommen präglar juni månads första helg.

Det var ett tveksamt välkomnande av Göteborgs HBT-festival. Initiativet är helt klart behövligt- pridefriande i all ära, men jag är glad att denna festival fokuserar på kultur hand i hand med fest. Gaykulturen i Göteborg är väl inte precis vida känd. Min tveksamhet beror mest på min lättja. Jag har ingen koll på vilka aktiviteter jag missade. För det enda arrangemanget jag kom iväg på var Röhsskas fotoutställning "Min bästa Bög", inte mycket att se var det heller. Det blöev mest ett "jaha". Jag hade egentligen gått till Röhsska för att höra
Roger föreläsa om nya boken Bögjävlar. Men sega som jag och Tomas var kom vi dit på tok för sent. Kanske blir det mer nästa år. Både mer festival i stort, men mest mer festivalbesök för mig...

Det var ett tårdrypande farväl till gs2h.i lördags. Kanske är det bara ett tillfälligt avsked, kanske är Göteborgs överlägset bästa bögklubb nu ett minne blott. Natten bjöd på Best Of-tema, och i det innefattades sedvanlig tokdans, näckande, och de där ekivoka konstverken som jag och Tomas tecknade i vintras fanns numera upphängda på Respekts herrtoalett för allmän beskådan. Det enda som fattades var väl egentligen Lena Ph?

Och nu återstår det sista farvälet- till familjen Fisher och Six Feet Under. jag vet inte riktigt hur jag kommer överleva framtida söndagar; serien har fungerande som ett tryckförband på min blödande söndagsågren. Det finns egentligen bara en sak som kan trösta mig nu när Ruth Fisher försvinner ur teverutan: dvd-boxarna.