Buy both and feel decieved

Att flyga med Ryanair känns mer och mer som ett kommersiellt jippo. Jag antar att det är sådant man får stå ut med om kan kommer över så billiga biljetter som vi gjorde. VAd hände med de simpla flygresorna från några år tillbaka? Nu springer flygvärdinnorna upp och ner i mittgången och försöker kränga saker stup i kvarten- är det inte kaffe eller te så är det hörlurar eller lotter. Planets inredning ser numera ut som en enda stor reklambillboard. Gult och skrikigt. Det skulle inte förvåna mig om, vid ett katastroftillfälle,  syrgasmasken och flytvästarna också dekorerats med något käckt reklambudskap. Livförsäkringar, kanske?

Det stör mig egentligen inte speciellt mycket, även om jag skulle vilja slippa bli väckt stup i kvarten av att någon blond flygvärdinnetyp viftar en ryanairlott i mitt ansikte. Jag vill ju bara sova på planet.

En liten lustig sak som Ryanair numera lagt sig till med är systemet med Priority Tickets. Som om folk som flyger med bolaget verkligen skulle vara de som lägger extra pengar på VIP-biljetter!? Men jag verkar ha fel, det var en hel del resenärer som kom till gaten utrustade med  biljetter i samma skrikande gula nyans som stolssätena på planet; Se på oss! Vi får gå före er andra simpla andraklassresenärer!

Vad de där VIP-biljetterna egentligen tycks betyda är att man får stå och köa som alla oss andra dödliga, men cirka en halv till en minut kortare. Har man väntat i en halvtimme, kan man verkligen inte stå ut en ynka minut till?Tydligen är det värt pengarna för vissa. Jag står längst bak i kön, himlar med ögonen, drömmer och en lugn och fridfull resa, och Ryanair skrattar hela vägen till banken.