Not in all my little words

Mattias har fyllt år och belönat sig med biljetter till Magnetic Fields. Det var ett tag sedan jag fyllde år, men jag har också köpt biljetter till Stephin Merritt med vänner i juni, Och det är första gången jag bevistar ett av deras Sverigebesök - och då är det nästan en åtta,nio år sedan jag inhandlade och blev förälskad i deras 69 Love Songs. Shame on me! Så nu lyssnar jag igen, pluggar in texter och övar ständigt på min mest bittert romantiska Merritt-baryton. Och, framför allt, lusläser LD Beghtols underbara bok om 69 Love Songs.

Här finns allting som man någonsin vill veta om Merrits magnum opus. Texter om alla 69 låtar, en detaljerad ordlista, ett korsord, en intervju med Stephin, och annat smått och gott. Så bra, och så musiknördigt.

På fredag ska jag gå och dansa av mig ett par kilo till Hercules & Love Affair på Pusterviksteatern. Men mer om det senare.

Beyond the Valley of the Dolls

Jag kan inte riktigt förklara det nu, men det verkade vettigt igår. I en häftig budgivningsstrid på Ebay gick jag segrande ur striden, och vann följande lunchbox:

image158

Rätt mycket pengar fick jag punga ut, dessutom. Alltså, jag älskar Faster Pussycat! Kill! Kill! , men vad tusan ska man med en lunchbox till?

Take your aim and set your sights, Berlin

Nu är sommarens semester bokad, Det blir en vecka i London/Brighton med Daniel, och en vecka i Berlin med Micke. Jag kan ju Brighton och London rätt bra, men Berlin har jag inte satt min fot i. Någon som har något tips? Var köper man de häftigaste plattorna och var äter man de godaste chokladbakelserna?

Dags att sno hem lite läroböcker från jobbet och börja fräscha upp de gamla kunskaperna. Det höll någorlunda för en helg i Kiel. En vecka i Berlin är någonting helt annat.

Take me up to the Top of the City

Alltså, jag har ju faktiskt Chicagobilder att visa. Någon satte en digitalkamera i händerna på mig i resans början. Big mistake! Jag är ingen fotograf, känner mig inte alls hemma med tekniska prylar och är om möjligt ännu mer obekväm bakom kameran än framför. Så även om jag tog mitt uppdrag på största allvar så blev det inte mycket fotograferat. Och allt var ju i jobbets namn, så alla bilder var synnerligen barntillåtna och kanske inte riktigt speglar inte min resa. Fråga mig personligen om någoon skulle vara nyfiken på det som hände efter mörkrets inbrott.

Här kommer hur som helst ett par bilder för er skyskrapefetischister, och för er som har en fäbless för jättelika Jellybeans i metall. För det kan väl inte bara vara jag?

image154

image155

image156

image157

Shoplifters of the world, unite!

Jag vill att alla queerklubbar i Sverige slår sina påsar ihop och skapar ett gemensamt kalendarium. I helgen var det Slick och gs2h som krockade, och jag slet mitt hår i förtvivlan innan det slut blev Rufus Wainwrights spelning på Dramaten som fällde avgörandet. Det blev Stokholm och en fantastisk slickkväll. Men samtidigt verkar det som om jag missade en fantastisk gs2hkväll.

Det kan väl inte bara jag som gärna skulle gå på queerklubbkvällar även i städer jag inte bor i. Hur svårt kan det vara att synka? Så Slick, gs2h, Defekt, Idyll, Klubb Fête, Stolthet och Fördom, stråla samman, utarbeta ett schema. Jag reser gärna land och rike runt för en skull. Om ni ger mig möjligheten, det vill säga.