Well, Your CD collection looks shiny and costly

Jag har varit medlem på last.fm i över ett år, men inte gjort någonting åt det förrän nu.

För er som inte vet (om jag ska vara ärlig så vet jag inte mycket heller) så är det en internetsajt som pejlar all den musik man spelar på datorn, för statistik över den och sedan parar ihop dig med likasinnade. Y'all know the story, right?

Problemet är väl bara att jag egentligen aldrig lyssnar på musik via datorn. Det tar liksom emot på något sätt. Stereon känns så mycket behändigare. Men förra veckan kände jag ett skriande behov av mer listor i mitt liv, så medan jag satt och qruisade tänkte jag att jag skulle ge last.fm en chans. Så satte jag i cd-skiva efter cd-skiva och byggde under ett par timmar upp något sorts bibliotek på last.fm.

Och nu när de första beräkningarna är klara, vad tror ni last.fm rekommenderar mig att lyssna mer på? Jo, Drängarna, Carola, Eddie Meduza och Caramell. (om ni inte minns Caramell ska ni vara lyckliga- jag minns dem, tyvärr)

Jag kanske lider av hemskt dålig självkännedom, men detta var inte vad jag väntat mig. Jag hade hoppats på nya, storslagna musikaliska upptäckter, Pure Pop for Now People, liksom, och så istället.... det här!? Eller så kanske datorn har genomskådat mina pretentioner och hittat mitt sanna musikaliska hjärta. Drängarna, Carola, Eddie Meduza och Caramell.

Kommentarer
Postat av: mattias

men... vad märkligt. vad lyssnade du på egentligen?

Postat av: Brewster

Hm. Nu har rekommendationerna faktiskt förändrats- men knappast till det bättre. Ikväll tycker last.fm att jag borde lyssna på Nordman, Dia Psalma, Nic and The Family, Lotta Engberg, Mora Träsk och några som kallar sig Tampong Tomtarna. Jag vågar inte ens kolla upp vilka de är.

2007-04-23 @ 19:18:57
URL: http://brewster.blogg.se
Postat av: mattias

jag kunde ju såklart inte låta bli. hittade dem inte ens på last.fm iofs - verkar som att deras sökfunktion gav upp totalt i protest. jag kanske har haft sönder nånting?
här finns låtarna om du är jättesugen - jag vågade inte lyssna, heh. http://fegis.se/Tampong-KlitorIS/

2007-04-23 @ 20:22:02
URL: http://upsdowns1.blogspot.com
Postat av: Nicklas

Jag tycker det fungerar bäst som realitycheck. Så jag inte går runt och tror att jag bara lyssnar på Junior Boys och The Radio Dept. (alltså jag gör ju det också).
En snabb titt och det kan konstateras att det (som vanligt) är typ Justin Timberlake och Madonna som leder. Jag är här btw:
http://www.last.fm/user/jadakisser

2007-04-24 @ 11:42:14
URL: http://www.archiduque.com
Postat av: Brewster

Jo, jag är också lite rädd för Tampong Tomtarna. Låttitlar som "Bajsa", "CP-barn" och "Trög bög sög" är inte helt lockande i min värld. Även om jag kanske skulle kunna identifiera mig med den sistnämnda titeln.

Och efter ihärdigt lyssnande har mina rekommendationer gått från det sinnessjuka till det tråkiga: The Smiths, REM, David Bowie, Coldplay, Beatles. Suck.

2007-04-24 @ 17:49:37
URL: http://brewster.blogg.se
Postat av: Sven

Du tror inte att last.fm möjligen är till för att göra reklam i smyg för de uttjänta och olyssanade?

2007-04-24 @ 23:55:16
Postat av: Brewster

Jag är ju fullt medveten om att det är reklam. Men jag hade hoppats på reklam mer inriktad efter mig och min musiksmak. Ingen reklam för skitmusik, tack.

2007-04-25 @ 10:45:45
URL: http://brewster.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback