Pornography

Att betala dubbla hyror i två månader påverkar min ekonomi negativt., det är ingen överdrift. Jag jagar göteborgs gator runt i jakt på gratisnöjen, eller iallafall aktiviteter som är nästintill gratis. I helgen var det Textival - Göteborgs alternativa bokmässa. Jag betalade tjugo kronor i inträde och fick mingla med, om inte Göteborgs kulturelit, så en hel del unga, vänsterchica ungdomar. Och inte köpte jag någonting heller, mycket mer prisvärt nöje än så får man sig inte ofta.

Jag förvillade mig in på ett seminarium rörande en nyutkommen seriebok-
Liv Strömqvists Drift- som är den första i en planerad serie med feministisk erotik i seriform. Författarinnan själv var inte där, men väl tecknaren och förläggaren. Samtalet var rätt intressant, det behandlade inte bara bokseriens feministiska manifest, utan också mödan att som nybliven förläggare och oerfaren tecknare försöka få ut sin första bok. Det sistnämnda var nog det jag själv fick ut mest av, det kändes som om författarinnan själv skulle varit närvarande och förklarat tanken med boken.

Jag bläddrade lite i boken i mässhallen, och trots att boken hade ett kvinnligt perspektiv- det var mannen som objektifierades istället för kvinnan- och jag diggar serier fann jag inte serierutorna det minsta upphetsande. Det funkar nog inte för mig. Någonstans inom mig har jag en känsla av att man måste vara serietidningsnörd i en Kevin Smith-film för att uppskatta serieerotik till fullo. Och ska det inte vara mer underground och tabu än såhär? Men grabbarna på seminariet förklarade att boken under de första veckorna sedan utgivningen sålt mer än vad de vågat hoppats på, så ge dem ett par år och några andra publikationer så kanske serieporrsvågen är här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback